MARI BELAJAR TENTANG SEKS

Posted by AdminFilm® 01 December 2010 0 komen
JANGAN MALU

INI APA ?

DAN INI APA ?


UNTUK SELAMAT PAKAILAH INI500k Murid Tahun Satu Sesi 2011 Diajar Pendidikan SEKSMungkin ramai yang hairan bukan? Mengapa berita ini tidak begitu dihebahkan? Jawapannya mudah, supaya rakyat tidak bising-bising. Taktik membuat keputusan tanpa meminta pandangan rakyat ini telah mula dikesan sejak zaman Pak Lah menjadi Perdana Menteri lagi. Pak Lah menaikkan minyak tanpa meuar-uarkan tindakan kerajaan terlebih dahulu. Hasilnya, rakyat tidak dapat buat apa-apa. Terima sajalah kerajaan dah buat keputusan!

Berikut petikan dari Berita Hairan

“Perkembangan manusia mendedahkan murid mengenai pengetahuan sistem reproduktif manusia, manakala perhubungan pula menjurus mengenai kasih sayang dan persahabatan. Murid turut didedahkan mengenai perkahwinan dan kekeluargaan yang merangkumi tanggungjawab sepanjang hayat sebagai ibu bapa, manakala kebolehan dalam membuat keputusan menjadi pengisian kepada tunjang kemahiran kendiri.

“Turut diberi penekanan adalah kesihatan dan tingkah laku seksual yang membicarakan amalan seks sepanjang kehidupan, kaedah mengelakkan hubungan seksual, fantasi, kehamilan, penyakit seksual berjangkit, HIV dan Aids, manakala masyarakat dan budaya pula menyentuh mengenai isu seks dan masyarakat dan perundangan,” katanya kepada Berita Harian di pejabatnya di sini.


dipetik :  MiloSuam
Comments
0 Comments